Er zit een slotje of een bandje los:

Als je geen last van het slotje hebt, laat het dan gewoon zitten. Anders kun je het slotje bedekken met een beetje wax of suikervrije kauwgom. Maak zo snel mogelijk een afspraak om het slotje weer vast te laten zetten.

Laat het loszittende bandje gewoon zitten. Indien je een buitenbeugel hebt, moet je deze even uitlaten. Ook als je elastiekjes draagt, laat je deze achterwege. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om de band weer vast te laten zetten.

Er prikt iets in mijn wang of tong:

Bedek het irriterende deel van de beugel met wax of suikervrije kauwgom. Als dit niet helpt, maak je zo snel mogelijk een afspraak.

Ik heb wondjes in mijn mond:

Wanneer de beugel net geplaatst is, kan het zijn dat er een irritatie is van je wangen of lippen. Je mond moet ook wennen dat er nu slotjes op je tanden zitten. Na een tijdje verdwijnt de irritatie. Je kunt ter hoogte van het wondje een bolletje wax of suikervrije kauwgom op het slotje duwen.

Mijn activator ( blokbeugel) zit los en valt uit mijn mond als ik slaap:

In de meeste gevallen komt dit doordat de beugel overdag onvoldoende wordt gedragen. Probeer de beugel dan ook zo veel mogelijk te dragen!! Indien het niet betert, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Mijn draadje achter mijn tanden ( twistflex) zit los of is gebroken:

Maak zo snel mogelijk een afspraak om te voorkomen dat de stand van de tanden verandert.

Deel deze pagina